Regionalna radionica o europskom socijalnom modelu u Sisku

25. listopada 2013.

Centar za razvoj neprofitnih organizacija (CERANEO) u suradnji s četiri partnerske organizacije – Agencija lokalne demokracije (ALD) Sisak, Gradska radionica Pula, Hrvatski institut za lokalnu samoupravu Osijek i Udruga SRMA Sinj – provodi projekt “ESM2: Jačanje lokalnih kapaciteta za primjenu europskog socijalnog modela i pristupanje eurospkim socijalnim mrežama”, kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Nakon održanih Regionalnih radionica u Puli, Osijeku i Splitu, 24. i 25. listopada 2013. održan je četvrti po redu ciklus radionica u Sisku.

Na Regionalnoj radionici u Sisku sudjelovali su gotovo svi lokalni dionici koji rade i djeluju u području socijalne politike, od volontera i voditelja različitih udruga pa sve do djelatnika institucija iz ovog vrlo važnog područja, kako za grad Sisak, tako i čitavu Sisačko-moslavačku županiju.

Uvodno izlaganje o lokalnim i regionalnim uvjetima, odnosno socijalnoj slici Sisačko-moslavačke županije održala je predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, Paula Raužan.

Također, prije svake održane mini-radionice (ukupno ih je održano šest) provedeno je uvodno tematsko izlaganje koje su održali Marina Dimić Vugec iz CERANEO-a te Jelena Matančević i Danijel Baturina sa Studijskog centra za socijalni rad u Zagrebu.

Sudionici su tijekom ova dva dana razvili konkretne projektne ideje koji su u skladu s europskim socijalnim modelom, a spadaju u područje razvoja socijalne kohezije i socijalnih inovacija.

Ciljevi projekta ESM2 su jačanje lokalnih kapaciteta za primjenu europskog socijalnog modela i pristupanje europskim socijalnim mrežama.

Također, projektom se žele ojačati kapaciteti lokalnih dionika kako bi bolje shvatiti i primjenili koncepte koje zagovara i promiče europski socijalni model te kako bi ih uspješno proveli u kreiranju i razvoju svojih lokalnih socijalnih agenda.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI