Sastanak OCD-a u Sisku: Izrada prvog nacrta dokumenta za Dan raznolikosti

11. lipnja 2024.

Dana 10. lipnja održali smo sastanak organizacija civilnog društva iz Siska i okolice u sklopu našeg projekta “Živi jednakost, slavi raznolikost!”. Primarni fokus ovog sastanka bio je rad na izradi prvog nacrta dokumenta inicijative za proglašenje Dana raznolikosti grada Siska.

Predloženi Dan raznolikosti zamišljen je kao puno više od proslave različitih kultura koje čine našu zajednicu. Riječ je o inicijativi koja ima za cilj poticanje razumijevanja, poštovanja i zajedništva među svim skupinama i pojedincima u Sisku. Proglašavanjem ovog dana cilj nam je:

  • podići svijest i educirati našu zajednicu o važnosti kulturne raznolikosti i vrijednosti svakog pojedinca;
  • potaknuti jedinstvo i okupiti različite skupine ljudi kroz različite događaje i aktivnosti kako bismo izgradili međusobno poštovanje i razumijevanje;
  • potaknuti promjenu i pozicionirati Sisak kao lidera u promicanju raznolikosti i inkluzivnosti.

Tijekom sastanka sudionici su definirali nekoliko zahtjeva organizacija civilnog društva koje ćemo tražiti od Grada Siska, poput toga da Grad osigura kontinuiranu i strukturiranu podršku ranjivim skupinama, podrži razne inicijative OCD-a, povećan proračun za projekte OCD-a, itd. Dovršeni dokument ove inicijative bit će predstavljen na nadolazećim sastancima s lokalnim donositeljima odluka i putem različitih medijskih kanala kako bi se osigurala široka svijest i podrška ovoj inicijativi.

Vjerujemo da zajedničkim radom organizacija civilnog društva možemo stvoriti trajan utjecaj u Sisku i našoj županiji.

—————————————–

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave