Sastanak ženske akcijske grupe u Glini

25. kolovoza 2010.

Na radnom sastanku ženske akcijske grupe koji se održao 24. kolovoza u Glini prezentiran je dosadašnji rad i planirane buduće aktivnosti. Na sastanku je sudjelovalo 13 žena koje su napravile i prvi akcijski plan za ŽAG Ruža.

Koordinatorica aktivnosti Ženske akcijske grupe Gordana Bogović begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting je nazočne izvijestila o svim aktivnostima Žag Ruže koje su do sada provedene. Nakon registracije udruga je organizirala kreativnu radionicu izrade narodnih nošnji, sudjelovali su o organizaciji okruglog stola na temu razvoja civilnoga društva, organizirali su sajm rabljenih udžbenika, odjeće i igračaka. Članice Ruže su sudjelovale na otvorenju Građanskog centra u Hrvatskoj Kostajnici, na radionici Video aktivizma u Glini, na koordinacijskim sastancima projektnog tima u Petrinji (jedan put mjesečno), na radionici – Od ideje do projektnog prijedloga u Petrinji. Također su organizirali i proveli Fokus mladih u Glini, po programu koji provodi Mreža mladih. U prostoru Crvenog križa su organizirale rad Info kluba, a upravo pripremaju tečaj Trbušnog plesa koji počinje 5.9., te računalne obuke koja počinje 30.8.

Nakon opširnog izlaganja dosadašnjeg rada zaključeno je da veliki dio posla uspješno odrađen, po prvi put u Glini (sajam, kestenijada koja će se održati)te da u tom smjeru treba i dalje raditi, kako bi Žag – Ruža postala još uspješnija i prepoznatljivija.

U nastavku sastanka je ženska akcijska grupa dogovarala buduće aktivnosti. Sudeći po motivaciji sudionica, tih će aktivnosti biti sve više.

Na sastanku je izrađen akcijski plan za obilježavanje Međunarodnog dana mira

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI