SWIS-YO: Put prema integritetu i osobnom razvoju osoba s manje mogućnosti (2019-2020)

28. veljače 2020.

Nositelj: Social Help for Women Householders, Albanija

Partneri: Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Mladi volonteri (Bosna I Hercegovina), IUVENTA (Srbija), Polo Europeo della Conoscenza – IC Bosco Chiesanuova (Italija)

Vrijeme provedbe: 1. studenog 2019 – 30. rujna 2020

Donor: EU, Erasmus Plus Program

Projekt je usmjeren na pružanje mogućnosti onima koji rade s mladima, posebno onima s manje mogućnosti da steknu vještine, znanje, poznanstva i iskustva u inkluzivnom društvenom poduzetništvu kao razvojnu priliku za sebe i svoje vršnjake. Projekt je nastao iz potrebe za mogućnostima osobnog razvoja, integriteta i uključivanja u društvo bez diskriminacije zbog ekonomskog ili socijalnog statusa. U skladu s Europskom strategijom za mlade, konzorcij će  se fokusirati na informiranje, obrazovanje i osposobljavanje mladih s manje mogućnosti za stjecanje vještina i znanja o socijalnom poduzetništvu kako bi postali aktivni građani u potpunosti spremni graditi svoju budućnost u europskom društvu. Cilj projekta je uključiti one koji rade s mladima i mlade s manje mogućnosti, kao i 50% žena. Obuhvatit će izgradnju kapaciteta, razmjenu mladih, umrežavanje, dobre prakse i neformalno učenje kako bi se osnažili mladi s manje mogućnosti za  savladavanje društvenih barijera i pokretanje inkluzivnih društvenih inicijativa.

 

______

 

Ovaj tekst odražava isključivo stajalište Agencije lokalne demokracije Sisak  i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njemu nalaze.

Pretraži stranicu
PROJEKTI U PROVEDBI
ZAVRŠENI PROJEKTI
Povezane novosti

Nova iskustva donose i nova znanja

U suradnji sa Strukovnom školom Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak, 12. siječnja 2022. svečano je otvorila izložbu fotografija „Ne govoru mržnje u mojoj školi“ koju možete pogledati do 31. siječnja 2022. Fotografije su nastale tijekom međunarodne razmjene...