Trening za osobe koje rade s mladima na temu volontiranja i borbe protiv radikalizacije

16. studenoga 2016.

Koliko je u današnje vrijeme na cijeni neformalno obrazovanje, a ujedno i potreba za kvalitetnim radom s mladima u zajednici prepoznali su partneri međunarodnog projekta “Rad s mladima i volontiranje protiv radikalizacije” u kojem sudjeluje Agencija lokalne demokracije Sisak, a financiran je iz Programa Erasmus Plus.

U slovenskom Črnomlju, 8.-15. studenog 2016. godine, u organizaciji Centra za mlade BIT, održan je istoimeni napredni trening za osobe koje rade s mladima. Svrha treninga je nadogradnja znanja i vještina u smjeru profesionalnog razvoja svih onih koji rade ili će raditi s mladima u zajednici te s namjerom prevencije nasilja proizašlog iz radikalizacije.

Na treningu su sudjelovale 24 osobe iz Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Grčke, Italije, Poljske, Portugala, Slovenije, Španjolske te Velike Britanije. Na radionicama su razmjenjivali primjere dobre prakse iz svojih sredina, unaprijedili vještine upravljanja te stekli kompetencije i nove metode korisne za prepoznavanje i preveniranje radikalizacije.

Ispred ALD Sisak na treningu su sudjelovali Karlo Štengl i Matea Strižić koji će nova znanja i iskustva iskoristiti u svom radu u lokalnoj zajednici prenoseći ostalim mladima rezultate i ideje proizašle iz projekta.

“Ovaj trening je nezaboravno iskustvo. Sve što sam naučio trudit ću se primijeniti u svojoj zajednici bez obzira na posao koji ću raditi u budućnosti. Kako na profesionalni razvoj, ovakvi projekti utječu i na osobni razvitak jer si u doticaju s različitim kulturama i ljudima. Ovi vrhunski treneri, a prije svega genijalni ljudi, u samo tjedan dana proširili su moje vidike i stavove prema životu i radu, pokazali su mi koliko mogu postići djelujući samo iz male sredine u kojoj živim.”- navodi Karlo Štengl.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI