Treninzi za mlade poduzetnike

18. studenoga 2005.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Norveške i Asocijacije Agencije lokalne demokracije Sisak

Prvi dio: «Poduzetništvo za mlade – Započni svoj posao

14., 15., 21., 22. listopad 2005. godine

U okviru projekta «Promoviranje Lokalno ekonomskog razvoja putem osnaživanja mladih» pod pokroviteljstvom  Ministarstva vanjskih poslova Norveške i Asocijacije ALD-e, Agencija lokalne demokracije Sisak organizirala je treninge o poduzetništvu za mlade ljude (do 35 godina) koji su provedeni kroz dvije grupe polaznika od kojih je svaka grupa prošla dvodnevni trening i jedan dan posvećen prezentaciji i evaluaciji projektnih prijedloga.

Treninzi za prvu i drugu grupu održani su 14., 15., 21., i 22. listopada.

Ciljevi treninga bili su:

  1. potaknuti mlade na poduzetništvo
  2. educirati mlade o poduzetništvu
  3. razraditi potencijalnu ideju do poslovnog plana

 

U cilju pružanja što više konkretnih informacija koje su od važnosti svakom poduzetniku početniku, u dogovoru sa predstavnikom Gospodarske komore Sisačko-moslavačke županije omogućili smo predstavljanje iste na treninzima za obje grupe, gdje je gđa Brankica Grd, Tajnik Gospodarske komore, upoznala sudionike putem prezentacije, sa ulogom, aktivnostima, ciljevima, uslugama i dužnostima Gospodarske Komore. 
Treninge su održale vanjske suradnice ALD Sisak Ivana Kaleb i Kristina Božić.

Drugi dio:   «Evaluacija idejnih prijedloga»
28. i 29. listopad 2005. godine

U sklopu gore navedenog projekta i kao dio ovog seta treninga treći dan je održan 28. listopada za prvu skupinu i 29. listopada za drugu skupinu. Ti dani bili su posvećeni prezentaciji razrađenih ideja svakog od sudionika što je bilo popraćeno diskusijom. Od važnosti je naglasiti motiviranost sudionika što se očitovalo u načinu prezentacije i uloženom trudu što ukazuje na njihov entuzijazam i ambiciju. Nakon prezentacija i rasprave pristupilo se evaluaciji svakog poslovnog prijedloga što je uključivalo komentare na opravdanost samih projekata te u konačnosti ocijenjivanje koje je rezultiralo selektiranjem jednog od ponuđenih prijedloga, a tijekom čega su sudionici vodili računa o opravdanosti i utjecaju predložene poslovne ideje na razvoj zajednice u kojoj bi se ta poslovna ideja realizirala. Dva izabrana poslovna prijedloga su uobličena u poslovni plan uz mentorstvo vanjskih suradnica.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Mid-term trening Europske volonterske službe

Napisao: Manuel Pineiro Gonzales U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, u splitskom hotelu Dujam, od 4. do 7. ožujka 2013.godine, održan je Mid-term trening Europske volonterske službe za 12 volontera iz različitih hrvatskih organizacija, uključujući i...