Volontiranjem do razvoja novih kompetencija

14. prosinca 2020.

Tijekom dugoročnog volontiranja volonter usvaja nova znanja, vještine i stavove – jednim nazivom kompetencije – koje se mogu evidentirati u Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem. Takva Potvrda volonterima služi za osobni i profesionalni razvoj, što je osobito korisno prilikom traženja posla.

Više o Potvrdi i kako pratiti razvoj svojih kompetencija, mala grupa volontera naučila je tijekom interaktivne online Edukacija o izdavanju potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, održane 11. prosinca 2020. godine u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak.

Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem predstavlja kontinuiranu suradnju volontera i organizatora volontera koji prilikom organiziranog volontiranja, u trajanju od 3 mjeseca i duže, prate razvoj kompetencija volontera, a sukladno Europskom okviru ključnim kompetencija za cjeloživotno obrazovanje. Osim toga, izdavanje Potvrde je zakonska obaveza kod dugotrajnog volontiranja, a organizatori volontiranja obvezni su je izdati na zahtjev volontera. 

Volonteri su imali priliku na konkretnom primjeru volonterske pozicije prepoznati koje kompetencije mogu razviti i s kojim očekivanim ishodima učenja. Edukaciju su ocijenili kao zanimljivu i poučnu, osobito jer veliki broj volontera nije upoznato s Potvrdom i njezinom svrhom.

Radionica se provela u okviru projekata Volonterska mreža grada Siska i Volonterski centar Sisak kojeg financiraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

———-

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI