Zaigrajmo za bolju uključivost: Učenici Srednje škole Glina potiču međugeneracijsku suradnju kroz društvene igre

14. rujna 2023.

Učenici trećeg razreda Srednje škole Glina udružili su snage kako bi proveli inspirativnu volontersku akciju pod nazivom “Zaigrajmo zajedno za bolju uključivost”. Ova akcija je rezultat kreativnog rada učenika volonterskog kluba Manus Aperta Srednje škole Glina i njihovih predanih nastavnika, a provodi se u sklopu projekta Platforma za razvoj školskog volontiranja.

Cilj ove akcije bio je jednostavan, ali duboko značajan – potaknuti međugeneracijsku suradnju kroz igranje društvenih igara s osobama starije životne dobi. Učenici su se pripremili za ovo novo iskustvo uz podršku svojih mentora, razvijajući empatiju i pozitivan stav prema starijim osobama.

Sa srcem ispunjenim entuzijazmom i osmijesima na licima, naši mladi volonteri su pristupili akciji. Temeljem prikupljenih informacija tijekom priprema, odabrali su društvene igre koje su najbolje odgovarale sudionicima. Njihova svrha bila je osigurati da igre budu zabavne i prilagođene potrebama sudionika, a volonteri su pažljivo motivirali korisnike da se pridruže igri.

Društvene igre postale su sredstvo povezivanja između generacija, a smijeh i zabava ispunili su terasu Obiteljskog doma Radenić. Tijekom ove volonterske akcije, korisnici su imali priliku poboljšati svoje kognitivne sposobnosti i provesti kvalitetno vrijeme u aktivnom druženju s mladima.

Ova volonterska akcija nije samo promicala međugeneracijsku suradnju, već je i potaknula dublje razumijevanje starijih osoba u zajednici. Učenici su svojim trudom i entuzijazmom pokazali da zajedno možemo graditi bolju i uključiviju budućnost za sve nas.

Ova akcija je samo početak, a nadamo se da će inspirirati druge da se pridruže sličnim inicijativama i doprinesu boljoj uključivosti u našem društvu. Hvala svim volonterima na njihovom nesebičnom trudu i Obiteljskom domu Radenić na gostoprimstvu!

Platformu za razvoj školskog volontiranja uz partnerske organizacije civilnog društva, trenutno čini osam škola: Strukovna škola Sisak, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Srednja škola „Ivana Trnskoga“ iz Hrvatske Kostajnice, Srednja škola Glina, OŠ Viktorovac iz Siska, Srednja škola Viktorovac iz Siska, OŠ Mate Lovraka iz Petrinje i OŠ Zorke Sever iz Popovače.

Projekt Platforma za razvoj školskog volontiranja provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu sa Strukovnom školom Sisak, Kućom ljudskih prava Zagreb i Norsensus Mediaforumom. Podržan je sa 87.870,00 € financijske podrške kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

————-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu isključiva je odgovornost ALD Sisak i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja fonda.

Galerija:

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave