Zakonodavni okvir volontiranja osobito važan u vremenu krize

8. veljače 2021.

Usklađenosti volonterskog rada sa zakonodavnim okvirom i standardima za volontiranje osobito je važna u vremenima krize kao što se trenutno suočavaju stanovnici Sisačko-moslavačke županije pogođeni potresom. Udruga His Print Ministries uključena je pružanje različite pomoći stanovnicima naše Županije i svjesna je da će pomoć trebati i dalje te je s tim ciljem odlučila napraviti održivi sustav upravljanja volonterima unutar svoje organizacije.

U subotu, 6. veljače 2021., predstavnica Agencije lokalne demokracije Sisak pri kojoj djeluje Volonterski centar Sisak, održala je radionicu o zakonodavnom okviru za koordinatore volontera udruge His Print Ministries tijekom koje su planirane i konkretne volonterske pozicije sukladno potrebama građana i misiji udruge.

Pozivamo udruge i ustanove kojima je potrebna podrška u razvoju ili unaprjeđenju sustava upravljanja volonterima da nas kontaktiraju.

———-

Radionice održana u okviru projekta „Volonterska mreža“ i „Volonterski centar Sisak“ koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva i Grada Siska.

 

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI