Izobrazba_KV_17

Završena godišnja Izobrazba sisačkih koordinatora volontera

23. studenoga 2016.

U organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak tijekom listopada i studenog 2016. godine održana je četverodnevna izobrazba za koordinatore volontera po kurikulumu Hrvatske mreže volonterskih centara.

Izobrazba je dio projekata “Volonterska mreža grada Siska” i “Volonterski centar Sisak” koje ALD Sisak provodi u partnerstvu s Gradom Siskom i Centrom za socijalnu skrb Sisak te u suradnji s Domom za kulturu “Kristalna kocka vedrine” i Turističkom zajednicom grada Siska.

Izobrazbu su vodile Jela Prgić Znika iz Volonterskog centra Zagreb i Paula Raužan iz Agencije lokalne demokracije Sisak. Prvi Modul se održao 21. i 22. listopada u prostoru Centra za socijalnu skrb Sisak, a Modul II 17. i 18. studenoga prostoru Doma za starije nemoćne osobe Sisak.

Na Izobrazbi su sudjelovale 23 osobe iz 14 sisačkih udruga i ustanova: Turistička zajednica grada Siska, PRONI Centar za socijalno podučavanje, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak, Dječji dom Vrbina, Udruga tjelesnih invalida grada Siska, Novi svijet – udruga za djecu i mlade, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama grada Siska, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak, Kino Klub Sisak, Centar za rehabilitaciju Komarevo, Gimnazija Sisak, Dječji vrtić Sisak Novi te ALD Sisak.

Nakon ove izobrazbe sudionici su upoznati s pojmovima i vrijednostima volonterstva te sustavnim pristupom upravljanju radom volontera i podržani u razvoju vlastitih kompetencija za obavljanje uloge koordinatora volontera. Osim jačanja kapaciteta postojećih i potencijalnih organizatora volontiranja, tijekom izobrazbe su se otvorile i nove mogućnosti razvijanja budućih visokokvalitetnih volonterskih programa koji će poboljšati kvalitetu života korisnika istih koji su često iz ranjivih i marginaliziranih skupina društva. Upravo ovakvo povezivanje udruga i ustanova doprinosi podizanju svijesti o dobrobiti volontiranja kao važnog resursa proaktivnog djelovanja kojim se doprinosi socijalnoj koheziji i poboljšanu kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Sudionicima će se uručiti Potvrde o završenom osposobljavanju za koordinatore volontera na susretu sisačkih organizatora volontera u prosincu.

Posebno se zahvaljujemo ugostiteljskim objektima “Barun” i “Cocktail”, trgovačkom obrtu “Promes-Cvanciger” te tvrtki “Mlin i pekare” koji su osigurali donacije gableca sudionike Izobrazbe.

Sudionici o izobrazbi:

Neprocjenjivi su osobni kontakti i upoznavanje dionika lokalne zajednice sa svrhom umrežavanja te daljnjeg prosperiteta i razvoja volontiranja i volonterskih programa – Ivona Hodak, ravnateljica Dječjeg doma Vrbina

Iznimno kvalitetna edukacija. Nadam se daljnjoj suradnji – Sadika Nazić, Dječji dom Vrbina

Bilo je zanimljivo i nadahnjujuće, puno sam naučila! Imajte me u vidu! – Marijana Milas, Gimnazija Sisak

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI