Završena je crowdfunding kampanja #daimamgdje – želimo osigurati što bolje uvjete za početak rada društveno-kulturnih centara, pravi posao sad tek kreće

21. listopada 2021.

Nakon četiri tjedna, jučer je završila crowdfunding kampanja „Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti“ koju su provodile Udruga IKS i Agencija lokalne demokracije Sisak, uz podršku Mreže mladih Hrvatske i Operacije grad. Kroz kampanju su se prikupljala sredstva za opremanje dva nova društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku. 

Cilj kampanje je bio prikupiti 11.400 eura za opremanje društveno-kulturnih centara kako bi se u njima mogle organizirati aktivnosti za građane u Petrinji, Sisku i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji. Kampanju je donacijama velikodušno podržalo 136 osoba i organizacija iz Hrvatske i izvan nje te je tako prikupljeno 58% ciljanog iznosa, tj. 6,665.00 eura, dok su mnogi građani podržali naš cilj dijeljenjem informacije na društvenim medijima. Iako nije osiguran ciljani iznos kampanje, dosad prikupljeni iznos je dovoljan za započeti s radom društveno-kulturnih centara i nekih njihovih aktivnosti te će se koristiti za kupovinu razglasa i ozvučenja, video opreme i rasvjete koji će služiti za provedbu sadržaja u Sisku, Petrinji i okolnim mjestima. 

Kampanja “Zajednica u centru – da imam gdje…živjeti” je završila, ali pravi posao tek počinje. U gradovima koji su teško oštećeni potresom, ne samo materijalno već su i narušena duha, društveno-kulturni centri bit će središta novog društvenog života, mjesto gdje se građani mogu okupljati i aktivno sudjelovati u stvaranju sadržaja za svoje zajednice. Udruga IKS i ALD Sisak sad kreću u uspostavljanje centara i početak njihovih aktivnosti, uz podršku partnera u kampanji, lokalnih zajednica i velikog broja organizacija i individua diljem zemlje, ali i izvan nje. Kraj kampanje nije i kraj priče o društveno-kulturnim centrima, a niti o revitalizaciji zajednica u Petrinji i Sisku, već tek njihov početak. A taj početak je mnogo lakši uz velikodušnu podršku svih koji su na bilo koji način podržali ovu kampanju! 

Za kraj, želimo zahvaliti svima koji su “živjeli” ovu kampanju s nama, vrijednom timu kampanje, partnerima u zajednici, svim pojedincima koji su na neki način pridonijeli. Hvala Blank filmskom inkubatoru i Marku Bičaniću koji su snimili predivan video za kampanju te Kristianu Bagariću koji je napravio pozadinsku glazbu za naš video. Hvala Furche studio na izradi vizualnog identiteta kampanje. Hvala Aquarius Records, ACT Printlab, PDV records, Kajak-kanu klub Odra i Aeroklub Sisak koji su ustupili donacije za naše perkove. Hvala Brodoto koji nas je educirao o svemu što trebamo osmisliti kako bismo proveli uspješnu kampanju. Hvala Fondu za aktivno građanstvo što je financijski podržao izvedbu kampanje kroz projekt. Ne treba tu izostaviti niti poznate osobe poput Rade Šerbedžije, Ede Maajke, Ive Amulića i klape Rišpet, Sare Renar, Remi i Shota iz grupe Elemental, grupe Hladno pivo, Jacques Houdek, Borisa Štoka, pocket palme, novinara Aleksandra Stankovića, Davora Brukete, Maje Sever, komičara Vlatka Štampara te pjevačice Vesne Pisarović. Hvala Zakladi Istra na podršci i Nogometnom klubu ‘’Zagreb 041’’ na organiziranju prikupljanja donacija na svojim utakmicama. Hvala Klubu mladih Skwhat što je također podržao kampanju na svojim događajima. Hvala svim medijima koji su popratili kampanju, između ostalog: Dnevnik.hr (NOVA TV), Gloria, Grazia, Večernji list, Glas Istre, HRT, H-Alter, Ziher.hr, 24 sata, Studentski.hr, Radio Student, Baustela.hr, Sisak.info, Prigorski.hr, Sisakportal.hr, portal53, ps-portal.hr.

Hvala i svima koji ste se javljali s različitim idejama kako poboljšati i učiniti našu kampanju vidljivijom. 

—————-

Projekt ”Zajednica u centru – društveno-kulturni centri kao prostori zajedništva i solidarnosti” je podržan sa 4.986,69 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI