10 dana za 10 godina volontiranja

13. listopada 2021.

Volonterski centar Sisak, program Agencije lokalne demokracije Sisak, obilježava 10 godina kontinuiranog rada!

Povodom okrugle obljetnice odlučili smo uključiti naše građanke i građane na drugačiji način pa tijekom godine provodimo nagradni natječaj „10 dana za 10 godina volontiranja“. Riječ je o 10 online i offline kratkim nagradnim kvizovima znanja na temu volontiranja – jedan kviz za svaku godinu rada VCS-a. Na Facebook stranici VCS-a objavljujemo vrijeme kvizova, pa nas zapratite da ne propustite osvojiti nagrade.

Sumirajući osnovne rezultate dosadašnjeg rada Volonterskog centra Sisak, možemo reći da je ostavljen trajni utjecaj na zajednicu, a volontiranje je postavljeno kao mainstream tema. Razvijena je mreža od preko 50 lokalnih organizatora volontiranja iz različitog područja djelovanja kojima se pruža stalna podrška, pomoć, savjetovanje i educiranje u područjima upravljanja volonterima, praćenja kompetencija volontera i razvoja školskog volontiranja.

Do sada smo educirali 124 organizatora volontiranja i 262 koordinatora volontera, a facilitirali uspostavljanje 5 školskih volonterskih klubova na području Sisačko-moslavačke županije.

Zainteresiranim građanima za volontiranje pružamo podršku putem volonterske burze, kao i direktnim savjetovanjima i edukacijama o volontiranju. Na internetskoj stranici VCS-a nalaze se informacije i alati iz područja volonterstva te informacije u svezi potražnje za volonterima.

Promoviramo vrijednosti volontiranja tradicionalnom godišnjom izložbom fotografija volonterskih programa kao i Sajmom udruga i ustanova koji je jedna od najvećih sisačkih manifestacija.

Inicirali smo proces sudioničkog donošenja Volonterske politike Grada Siska na osnovu koje je 2015. osnovano Povjerenstvo za razvoj volonterstva Grada Siska kao jedino ovakve vrste u Hrvatskoj. Osim toga, Volonterski centar Sisak nositelj je nacionalne oznake kvalitete sukladno standardima kvalitete za volonterske centre.

———

Projekt Volonterska mreža sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak. Provodi ga Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, Osnovnom školom Budaševo-Topolovac-Gušće, Gimnazijom Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak, Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Gradom Hrvatska Kostajnica.

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna ALD Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Siska.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI