Volonterska mreža (2021. – 2022.)

Nositelj: Agencija lokalne demokracije Sisak

Partneri: Grad Sisak, Osnovna škola Budaševo-Topolovac-Gušće, Gimnazija Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak, Centar za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica, Grad Hrvatska Kostajnica

Vrijeme provedbe: 1. siječnja 2021 – 31. prosinca 2022.

Vrijednost: 100.000,00 kn

Donator: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Doprinijeti razvoju lokalnog partnerstva, solidarnosti i socijalnog kapitala na području Sisačko-moslavačke županije kroz razvoj kvalitetnih i raznovrsnih volonterskih programa kojima se unaprjeđuju usluge organizatora volontiranja, povećava broja građana uključenih u volontiranje, osobito mladih i osoba u nepovoljnijem položaju, te kroz promociju i priznavanje pozitivnog utjecaja volontiranja kao aktivnosti koja utječe na razvoj humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva.

Ciljane skupine: Organizatori volontiranja,  građani zainteresirani za volontiranje i angažirani kao volonteri, učenici škola (djeca i mladi), osobe s intelektualnim teškoćama (inkluzivni volonteri) i poslodavci.

Očekivani rezultati:

  1. Povećan broj građana (posebice mladih) uključenih u volonterske aktivnosti na području lokalne zajednice odnosno regije (više županija).
  2. Povećan broj organizatora volontiranja na lokalnom području, odnosno području više županija.
  3. Povećan broj edukacija za volontere koji pružaju pomoć u učenju.
  4. Povećan broj individualnih/grupnih sati pomoći u učenju za učenike osnovnih i srednjih škola.
  5. Unaprijeđeni partnerske odnose između organizacija civilnog društva i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te drugih institucija na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u provedbi volonterskih projekata.
  6. Poticaknut razvoj novih oblika volontiranja.
  7. Poboljšana praksa vrednovanja volontiranja i priznavanja kompetencija stečenih volontiranjem koje će se moći primijeniti u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju (osobito mladih).
  8. Povećana vidljivost primjera dobre prakse u volontiranju te promovirati vrijednosti volontiranja.

Aktivnosti se provode u sinergiji s radom Volonterskog centra Sisak.

__________

Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna ALD Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji socijalne politike.

Pretraži stranicu
PROJEKTI U PROVEDBI
ZAVRŠENI PROJEKTI
Povezane novosti

Posjetite 13. Sajam udruga i ustanova u Sisku

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska organiziraju 13. Sajam udruga i ustanova koji se održava 21. svibnja 2022. godine na sisačkoj šetnici S. Streigla od 10:00-13:00 sati. Pozivamo sve zainteresirane građanke i građane da posjete...

Izložba fotografija – Rastemo zajedno 2021.

Posjetite Izložbu fotografija volonterskih programa provedenih tijekom 2021. na području Sisačko-moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.). Izložba je postavljena u sisačkoj Gradskoj...