Dan i noć bibliobusa ovog petka u Lekeniku

5. rujna 2023.

Tim projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča sa zadovoljstvom Vas poziva da nam se pridružite na obilježavanja Noći bibliobusa i književno-glazbene večeri koja će se održati:

Društveni dom Lekenik

Petak, 8. rujna u 19:00 sati

Očekuje Vas dobra zabava uz kviz sa poznatom lovkinjom Moranom Zibar. Za dobru atmosferu zadužen je voditelj i stand-up komičar Peđa Bajović, a glazbeni dio programa obogatit će književnik i glazbenik Robert Međurečan i glazbenik Duško Žutić.

Nakon književno-glazbenog programa, nastavljamo se družiti uz zakusku. Svi zainteresirani mogu se besplatno učlaniti u bibliobus i/ili posuditi knjigu.

Tijekom večeri predstavit ćemo publikaciju tiskanu u okviru projekta- Škrinjica narodnog blaga (riječi lekeničkog kraja) posvećenu svim dragim ljudima lekeničkog kraja koji više nisu s nama, a voljeli su svoju kajkavštinu i njome se ponosili, kao i generacijama koje dolaze kako bi lakše razumjele svoje djedove i bake. Autori rječnika su volonteri projekta, Ivan Svetopetrić i Ana Perić, a vlastiti primjerak možete osvojiti igrajući kviz s lovkinjom Moranom Zibar.

Tijekom dana bit će organiziran program za djecu vrtiće i osnovnoškolske dobi.

——–

Aktivnost se provodi u sklopu projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča” čiji je nositelj Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik te ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Noć bibliobusa u Lekeniku

Tim projekta PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA s veseljem Vas poziva da nam se pridružite na obilježavanja Noći bibliobusa i književno-glazbene večeri koja će se održati: Društveni dom Lekenik Ponedjeljak, 6. ožujka u 18:00 sati  Očekuje Vas dobra zabava uz Zlatana...

Kak se negda slavil Vuzem

18. veljače 2023. završena je posljednja u nizu radionica Pripovijedanja za osobe 3. životne dobi u Lekeniku na kojoj su sudjelovali predsjednik i članovi Matice umirovljenika Općine Lekenik. Set trodnevnih radionica, osim u Lekeniku, održan je u Poljani Lekeničkoj sa...