Dnevnik Pauline P. u Lekeniku

17. lipnja 2022.

U sklopu projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča” Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne Demokracije Sisak organizirali su izvedbu predstave Dnevnik Pauline P.

Predstava je rađena prema tekstu književnice Sanje Polak, a za režiju i postavljanje predstave zaslužan je Kerekesh Teatar i Jan Kerekeš.

Otkrivanje talenta učenika i učenica OŠ Mladost započelo je audicijom održanom u travnju. Njih čak 53 pristupilo je audiciji u nadi da će pokazati što znaju i dobiti priliku uprizoriti jednu od najpopularnijih dječjih knjiga.

Audicija je izrodila velik broj novih talenata i potencijalnih budućih glumaca, 27 djece u dobi od 11 do 15 godina osiguralo je svoje mjesto u predstavi.

Kroz 12 susreta vježbali su, čitali Dnevnik Pauline P, učili tekst, ponašanje na sceni, pretvarali su se u prave male glumce.

Kako je voditelj radionica, Jan Kerekeš rekao; uspjelo im je ono što ne mogu napraviti ni pravi profesionalci. Jučerašnjom završnom izvedbom pokazali su prepunoj dvorani svoj talent i trud, oblikovali su likove s jednakom zastupljenošću, upečatljivošću, originalnosti.

“Kupili” su publiku svojom zaigranošću i izvedbom. Gromoglasni pljesak orio se dvoranom. Publika je željela nagraditi male glumce, režiju i rad gospodina Kerekeša koji su izmamili osmijehe svim prisutnim.

Razviti ljubav prema čitanju, poticati na čitanje i razvoj čitalačkih kompetencija samo je jedan od ciljeva projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”.

Predstava Dnevnik Pauline P. pokazatelj je da su ciljevi itekako ostvarivi.

Naši korisnici, mali glumci i glumice odlaze na zaslužene ljetne praznike s knjigom u ruci.

Vjerujemo da je njihova izvedba potakla i drugu djecu u Lekeniku na čitanje predivnih književnih djela i sanjarenje o likovima koje će jednom možda i uprizoriti na kazališnim daskama.

Kako je bilo na predstavi, možete vidjeti u našoj galeriji.

——–

Predstava je dio aktivnosti projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča.

Program sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI