Izvedba predstave Dnevnik Pauline P.

9. lipnja 2022.

Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz partnere: Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak organizirali su održavanje izvedbe predstave Dnevnik Pauline P. u OŠ MLADOST, LEKENIK, 14. lipnja 2022. s početkom u 18 sati.

Predstava Dnevnik Pauline P. temelji se na istoimenom romanu književnice Sanje Polak.

Režiju i prilagodbu potpisuje Jan Kerekeš i Kerekesh Teatar. A glavni glumci i glumice su učenici i učenice OŠ MLADOST, Lekenik. 27 učenika i učenica ima svoje mjesto u predstavi.

Vježbali su, učili tekst, čitali knjigu, unijeli sebe u likove Pauline, Sanje, Zorana, Paulininih prijatelja i prijateljica.

Kroz 12 održanih proba napravili su ono što ne polazi za rukom ni nekim profesionalnim glumcima, upamtili su sav tekst i spremni su za premijeru.

Kako su to uspjeli? Uz stručno vodstvo svaka proba bila im je zabava, a najbolje se uči kroz zabavu i igru. Jan Kerekeš otkrio im je trikove pamćenja tekstova, ponašanja na pozornici, kontole glasa.

Veselimo se vidjeti rezultat njihovog rada i truda!

——

Predstava je dio aktivnosti projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča.

Program sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

 

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Noć bibliobusa u Lekeniku

Tim projekta PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA s veseljem Vas poziva da nam se pridružite na obilježavanja Noći bibliobusa i književno-glazbene večeri koja će se održati: Društveni dom Lekenik Ponedjeljak, 6. ožujka u 18:00 sati  Očekuje Vas dobra zabava uz Zlatana...