Održan okrugli stol „Aktivni u mirovini“ u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak

6. listopada 2021.

Udruga KAS iz Siska je povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne u Sisku organizirala stručni skup na kojem se govorilo o aktivnom životu osoba treće životne dobi. Okrugli stol “Aktivni u mirovini” održan 30.rujna 2021. godine, okupio je stručnjake iz područja aktivnog starenja, zdravstva, socijalne skrbi, demografije i socijalnog uključivanja koji su govorili o izazovima aktivnog starenja, te kriznim situacijama koje su se dogodile uslijed potresa. Tako su na skupu govorili: Renata Tominović – Ceković, ravnateljica Doma za starije osobe Glina; Daša Poredoš Lavor, psihosociolog ispred Građanske inicijative „Moj grad Sisak“; Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak; Romina Kalesić Čulina, liječnica, te Marko Jurčević, kineziolog. Moderator okruglog stola je bio Bogdan Arnautović.

Na samom početku ovog okruglog stola o podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika, projekt „Godine nisu važne“ predstavio je voditelj EU projekta Daniel Pavlić. Pavlić se osvrnuo na prvih godinu dana održavanja projekta u ovoj kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, ali i potresom koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Nastavno svim problemima i izazovima u realizaciji ovog projekta, sudionici tribine su razgovarali o svom iskustvu, te su na kraju skupa u interaktivnoj komunikaciji s umirovljenicima odgovarali na brojna pitanja iz ove sfere.

U skupu pod nazivom „Aktivni u mirovini“ sudjelovali su i partneri udruge KAS, Agencija lokalne demokracije Sisak, Gradsko društvo Crvenog križa SisakUdruga invalida rada grada Siska i Grad Sisak.

Okrugli stol se održao u sklopu EU projekta Godine nisu važne, financiranog  iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

Fotografije pogledajte u našoj galeriji:

 

____________________

Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna ALD Sisak

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI