Održana prva volonterska akcija u sklopu projekta „Budućnost: za nas i za vas!“

25. listopada 2019.

Dana 18. listopada 2019. u sklopu projekta „Budućnost: za nas i za vas!“ čiji nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a Agencija lokalne demokracije SisakGradsko društvo Crvenog križa Sisak i OŠ Ivana Kukuljevića Sisak jedni od partnera održana je prva volonterska akcija povodom Dana kruha 2019. na Gradskoj tržnici Sisak u organizaciji Grada Siska. Aktivnost je provedena u okviru obiteljskog volontiranja te programa izobrazbe za održivi razvoj u koji su uključeni učenici partnerskih škola i njihovi roditelji.

Učenici volonteri i njihovi roditelji pripremili su krušne proizvode koje su dijelili građanima i posjetiteljima manifestacije. Volonterska akcija podjele krušnih proizvoda popratna je aktivnost jednog od globalnih ciljeva održivog razvoja, a to je Svijet bez gladi. Tijekom podjele krušnih proizvoda volonteri su se imali prilike umrežiti i s drugim osnovnim školama s područja grada Siska te upoznati građane s aktivnostima projekta.

U idućim volonterskim akcijama volonteri će imati priliku sudjelovati u kreativnim radionicama, humanitarnim akcijama te posjetima nekim od važnih lokalnih institucija. Također, u iduća dva tjedna u OŠ Ivana Kukuljevića Sisak održat će se i prve u nizu Radionica izobrazbe za učenike i roditelje s naglaskom na teme održivog razvoja koje će provesti predstavnici lokalnog društva Crvenog križa te Agencije lokalne demokracije Sisak.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI