Održana radionica na temu rodne ravnopravnosti

9. prosinca 2020.

Održali smo još jednu radionicu za učenike u sklopu programa izobrazbe o održivom razvoju – ovoga puta na temu rodne ravnopravnosti. Sukladno epidemiološkim mjerama radionicu smo proveli online putem.

Četvrtaši su kroz radionicu čija je svrha bila podizanje svjesnosti o rodnoj ravnopravnosti imali za zadatak predstaviti svoje najdraže igračke te odgovoriti na pitanja vezanim za stereotipe o “muškim” i “ženskim” igračkama. Učenici se slažu kako ne postoje igračke namijenjene isključivo muškom ili ženskom spolu nego su sve dječje igračke namijenjene onima koji se žele igrati s njima te da “nema zakona” koji propisuje da su neke igračke samo za djevojčice ili za dječake. Učenici su kroz zadataka zajedno sa svojim roditeljima kritički promišljali i poveli raspravu o temi.

Ostale teme održivog razvoja nastavit će se provoditi online putem, a neke od tema koje slijede vezane su uz kvalitetno obrazovanje, očuvanje okoliša, partnerstvo u zajednici, ekonomski razvoj i drugo.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Konstelacije zajednice: Susreti u Glini

GLINA, 15. - 17.9.2022. Adresa: Hrvatski dom GlinaPrijave: OVDJE Igraonica 'Susreti' je besplatna, a tijekom nje je osiguran topli obrok   Od četvrtka 15. rujna ponovno smo u Glini jer počinje besplatna trodnevna radionica "Susreti - igraonicu za odrasle" u kojoj...

Nove stvari o volontiranju

Da je volontiranje zabavno i korisno uvidjeli su i učenici prvog razreda Gimnazije Sisak gdje je 5. studenog 2020. održana još jedna edukativna radionica „Biti volonter“ koja je u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak već obišla skoro sve srednje i osnovne...