Otvorene prijave za razmjenu mladih “Peace is the way” u Draču/Albanija

4. kolovoza 2021.

Otvoren je poziv za sudjelovanje na Međunarodnom treningu za mlade: “Peace in the way” koji će se održati od 7.-16. rujna 2021. godine u Draču (Albanija).

Razmjena mladih se organizira u okviru projekta WalkON: Osnaživanje zajednice za društvo mira u kojem je Agencija lokalne demokracije Sisak jedan od partnera. Projekt razvija različite edukacijske alate i edukacijske pristupe te dugoročno doprinosi većoj koheziji i dijalogu pomirenja u zajednici čineći ga razumljivijim zajednici i mladima kao pokretačima promjena.

Organizator: Beyond Barriers Organisation, Albania

Kriteriji za prijavu  – Mladi od 18-30 godina

                                  – Osobe koje rade s mladima, volonteri i aktivisti

                                  – Osnovno znanje engleskog jezika

                                 – Motivacija za prenošenje stečenog znanja

Cilj:  Okupljanje i razmjena iskustava i mišljenja mladih ljudi kako bi razvili alate za promicanje izgradnje mira u svojim zajednicama. Kroz sudjelovanje na kreativni radionicama izrade fotografija i videa, napravit će se izložba koja će biti postavljena u školama te 2 kratka videa kojima se promovira izgradnja mira.

Metodologija: Temelji se na neformalnom obrazovnom pristupu, učenju kroz grupni rad i usredotočen pristup. Voditelji će koristiti kombinirane metode za svaku radionicu.

Rok za prijavu: 23. kolovoza 2021. godine

Način prijave: Potrebno je popuniti prijavni obrazac koji se nalazi OVDJE te ga poslati na e-mail: vcs@lda-sisak.hr

Kontakt osoba: Barbara Marjanović, ALD Sisak

                            Mob: 099 230 9262

Više o razmjeni mladih te detaljne upute za prijavitelje možete pronaći OVDJE

Izgradnja i očuvanje mira moguće je samo ukoliko svi akteri u zajednici djeluju protiv pojave govora mržnje, čime doprinose izgradnji društva koje poštuje ljudska prava, ne diskriminira, koje je uključivo i solidarno.

Jedan od važniji aktera društvenih promjena su mladi! Preduvjet je izgraditi kapacitete osoba koje rade s mladim u formalnom i neformalnom obrazovnom sustavu kako bi se mlade uključilo u mirovno obrazovanje i omogućio prostor za prakticiranje konkretnih aktivnosti kojima doprinose pozitivnim društvenim promjenama u svojim zajednicama.


———-

Projekt “WalkON: Osnaživanje zajednica za društvo mira” (engl.  Walking the path of reconciliation- empowering communities for a peaceful society) financira Europska unija iz programa Erasmus+. Nositelj projekta je Beyond Barriers Association (Albanija), a Agencija lokalne demokracije Sisak jedan od partnera.

Ovaj tekst odražava isključivo stajalište Agencije lokalne demokracije Sisak  i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njemu nalaze.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Nova iskustva donose i nova znanja

U suradnji sa Strukovnom školom Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak, 12. siječnja 2022. svečano je otvorila izložbu fotografija „Ne govoru mržnje u mojoj školi“ koju možete pogledati do 31. siječnja 2022. Fotografije su nastale tijekom međunarodne razmjene...

Izložba fotografija “Ne govoru mržnje u mojoj školi”

U suradnji sa Strukovnom školom Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak, postavila je izložbu fotografija „Ne govoru mržnje u mojoj školi“ koju možete pogledati do 31. siječnja 2022. Fotografije su nastale tijekom međunarodne razmjene mladih u Draču (Albanija) na...