WalkON: Osnaživanje zajednica za društvo mira (2019-2021)

Nositelj: Beyond Barriers Organisation, Albania

Partneri: Agencija lokalne demokracije Sisak, Kulturni klub mladih Bitola (Sjeverna Makedonija), Edukativni centar Kruševac (Srbija), LENS (Kosovo), Mladi volonteri (Bosna i Hercegovina).

Vrijeme provedbe: 1.  studeni 2019. – 30. studeni 2021.

Vrijednost: 138.569,50 EUR

Donator: EU, Erasmus Plus Program

Cilj projekta je izgradnja kapaciteta mladih, osoba koje rade s mladima te nastavnika u zapadno balkanskim zemljama kako bi se radilo na pomirenju, suzbijanju govora mržnje i promicanju izgradnje mira. Izgradnja mira ne može se postići ako ne djelujemo svi zajedno, stoga se ovim projektom predlaže temeljit pristup uključivanju različitih dionika zajednice i stjecanju vještina i znanja za borbu protiv tih negativnosti u zajednici. Projektom se želi uspostaviti primjer dobre prakse stvaranja mreže organizacija u zapadno balkanskim zemljama i Europi koje se zalažu za promicanje pomirenja, razmjenu znanja i borbu protiv govora mržnje na različitim razinama. Različitim radnim alatima i edukativnim pristupima, projektom se ne pridonosi samo izgradnji kapaciteta ciljanih skupina nego i većoj koheziji i dijalogu pomirenja u zajednici čineći ga razumljivijim zajednici i mladima kao pokretačima promjena.

_______

Ovaj tekst odražava isključivo stajalište Agencije lokalne demokracije Sisak  i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njemu nalaze.

Pretraži stranicu
PROJEKTI U PROVEDBI
ZAVRŠENI PROJEKTI
Povezane novosti

Natječaj za razglednice “UnitedWeStand”

U okviru projekta "WalkOn: Osnaživanje zajednica za društvo mira" kojeg sufinancira Europska unija, Agencija lokalne demokracije Sisak najavljuje natječaj za razglednice, #UnitedweStand, Tema natječaja: Mir i pomirenje na Zapadnom Balkanu Tko može sudjelovati? Mladi...