Otvorene prijave za sudjelovanje na edukaciji „Menadžment kriznog volontiranja“

22. kolovoza 2022.

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva Vas na edukaciju „Menadžment kriznog volontiranja“ namijenjenu organizacijama civilnog društva s područja Zagrebačke,  Sisačko-moslavačke i Zadarske županije koje žele ojačati svoje kapacitete za djelovanje i rad s volonterima u kriznim situacijama.

Edukacija se odvija u ukupnom trajanju od 2 radna dana, 29. i 30. kolovoza 2022. Predviđeno vrijeme trajanja svakog radnog dana edukacije je 10:00-16:00 sati.

Održava se u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, adresa: Sisak, Rimska ulica 10, 1. kat (Holandska kuća)

Tijekom edukacije obraditi će se sljedeće tematske cjeline:

  • Krizno volontiranje – pojam, značaj, načela i elementi kriznog upravljanja
  • Uloga volontiranja u jačanju otpornosti zajednice
  • Analiza potreba i postojećih resursa za volonterskim programima u kriznoj situaciji
  • Specifičnosti uključivanja i upravljanja volonterima u kriznom volontiranju
  • Organiziranje i koordiniranje volontera u kriznim i post kriznim situacijama
  • Izrada plana volonterskih aktivnosti u kriznim situacijama

Uvjet za sudjelovanje je prisustvo na oba dana edukacije. Sudionici koji su sudjelovali na oba dana edukacije, dobiti će Potvrdu o sudjelovanju.

Sudjelovanje na edukaciji se ne naplaćuje jer su troškovi pokriveni iz projekta. Organizator osigurava prostor, materijale za rad, osvježenje i lagani ručak te stručnjake. Nismo u mogućnosti pokriti putne troškove, troškove smještaja i/ili dnevnica.

Broj sudionika je ograničen. Iako se sudjelovanje na edukaciji ne naplaćuje, molimo Vas da se prijavite samo ukoliko ste sigurni da ćete sudjelovati kako ne bi zauzeli mjesto nekome drugome.

Edukaciju provode stručnjakinje iz Agencije lokalne demokracije Sisak koje imaju dugogodišnje iskustvo u menadžmentu volontera, provođenju edukacija o menadžmenta volontera kao i organizaciji volonterskih aktivnosti te bogato iskustvo u provedbi projekata izgradnje kapaciteta organizatora volontiranja i razvoja programa Volonterski centar Sisak. Volonterski centar Sisak ima nacionalnu oznaku kvalitete za lokalne volonterske centre.

Tijekom edukacije koristiti će se metode neformalnog učenja i digitalni alati s visokim stupnjem sudjelovanja sudionika.

Za sudjelovanje na izobrazbi obavezna je prijava putem internetske poveznice OVDJE do 25. kolovoza 2022. godine do 13:00 sati.

Broj sudionika je ograničen te će prilikom odabira voditi računa o vremenu prijave (prednost onima koji se prvi prijave), heterogenosti organizacija te motivaciji za sudjelovanje.

Odabrane sudionike obavijestiti ćemo 26. kolovoza 2022. putem e-maila navedenog u prijavnici.

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na e-mail Ldesk-si@sk.t-com.hr ili broj mobitela 099/230-92-61.

 

——————-

Izobrazba se održava u sklopu projekata:

U(Z)DRUGE kojeg provodi Centar za poduku i savjetovanje Lumos u partnerstvu s udrugom PET PLUS, Agencijom lokalne demokracije Sisak i Udrugom Nada. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Predstavljamo vam digitalni priručnik U(Z)DRUGE

Koje su obveze udruge nakon osnivanja i registracije? Kako se snaći u svim evidencijama i izvještajima? Pitanja su to koja često čujemo od mladih udruga. Odgovor na ta, ali i mnoga druga pitanja vezana uz poslovanje organizacija civilnoga društva donosi Digitalni...

Prijavite se za Mirovne studije 2023.!

Brine te nasilje oko nas - pritisak na isključene, društvo i planetu, rastuća nejednakost,  diskriminacija, klimava demokracija ili bar nešto s popisa? Želiš bolje razumjeti uzroke društvenih nejednakosti, tražiti rješenja i povezati se s ljudima koji pokušavaju...

Poziv djevojkama na uključenje u projekt Girls own STEM!

Udruga Bioteka iz Zagreba provodi projekt Girls own STEM čiji je cilj osposobiti 50 srednjoškolki s područja Hrvatske, a posebice onih koje dolaze iz socio-ekonomski slabije razvijenih sredina i okolnosti, za daljnji razvoj karijere i rad u STEM (engl. Science,...