Nositelj: Centar za poduku i savjetovanje Lumos

Partneri: Udruga PET PLUS, Agencija lokalne demokracije Sisak i Udruga NADA

Vrijeme provedbe: 16. veljače 2022. – 16. veljače 2023.

Broj ugovora: UP.04.2.1.11.0303

Poziv: Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice (UP.04.2.1.11)

Ukupna vrijednost projekta: 481.149,85 kn

Opći cilj projekta:

Osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske.

Specifični ciljevi projekta:

  • Transfer znanja i vještina udruga s bogatim iskustvom u različitim područjima djelovanja i korištenja sredstava iz ESF na manje iskusne udruge.
  • Projektnim aktivnostima unaprijediti kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.
  • Širokom lepezom aktivnosti i edukacija istovremeno djelovati na jačanje kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnoj zajednici za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama.

Opis projekta:

Projekt U(Z)DRUGE rješava probleme s kojima se manje i slabije kapacitirane udruge nose u svom svakodnevnom poslovanju kao i nošenju s kriznim situacijama u lokalnoj zajednici.

Tim sačinjen od dvije udruge s bogatim iskustvom u različitim područjima djelovanja i korištenja sredstava iz ESF transferira svoja znanja i vještine na manje iskusne udruge, koje će kroz projektne aktivnosti postati organiziranije i učinkovitije u odgovaranju na potrebe krajnjih korisnika. Širokom lepezom aktivnosti i edukacija istovremeno djelujemo na jačanje različitih znanja i vještina za sve sudionike projekta.

Rezultati projekta:

  • Osnažene 4 OCD-a za uspješan rad u lokalnim zajednicama, razvoj vještina i alata za pravovremeni odgovor na krizne potrebe.
  • Provedeno 5 participativnih aktivnosti (14 radionica) kojima će se unaprijediti znanja i vještine članova OCD-a. Time će se ojačati pozicija OCD-a u lokalnim zajednicama za pravovremeni odgovor na krizne potrebe.
  • Razvijena i ojačana znanja i vještine OCD-a za poslovanje u kriznim situacijama kao i za organiziranje rada na daljinu uz korištenje inovativnih digitalnih alata.

Kontakt osobe za više informacija:

Tihana Vukasović, voditeljica projekta, Udruga PET PLUS; tihana.vukasovic@petplus.hr, mob: 099 4588 385

Paula Raužan, koordinatorica projekta u ALD Sisak; Ldesk-si@sk.t-com.hr; mob: 099 230 92 61

_________________

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više informacija o EU fondovima doznajte na: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak.

Pretraži stranicu
PROJEKTI U PROVEDBI
ZAVRŠENI PROJEKTI
Povezane novosti

Predstavljamo vam digitalni priručnik U(Z)DRUGE

Koje su obveze udruge nakon osnivanja i registracije? Kako se snaći u svim evidencijama i izvještajima? Pitanja su to koja često čujemo od mladih udruga. Odgovor na ta, ali i mnoga druga pitanja vezana uz poslovanje organizacija civilnoga društva donosi Digitalni...