Poziv na regionalne konzultacije za izradu Nacionalnog programa za razvoj volonterstva

2. studenoga 2023.

Zagreb, Wespa Spaces – Zavrtnica 17
10. studenoga 2023. godine
10:00 – 13:30

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, organizira regionalne konzultacije za izradu Nacionalnog programa za razvoj volonterstva, koje će se održati u 4 regionalna središta u Hrvatskoj, namijenjene ključnim dionicima u području razvoja volonterstva, a na kojima će prisustvovati Katica Lažeta ispred Ministarstva, Ivana Zadražil Vorberger kao predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva te predstavnici Radne skupine za izradu i praćenje Nacionalnog programa za razvoj volonterstva za razdoblje do 2027. godine.

Stoga pozivamo predstavnike organizatora volontiranja – udruge, volonterske centre, ustanove, kao i predstavnike akademske zajednice, tijela jedinica državne uprave i lokalne/regionalne samouprave da svojim sudjelovanjem doprinesu procesu izrade kvalitetne javne politike u području razvoja volonterstva kroz definiranje realnih potreba, trendova i stanja na terenu.

Osim predstavljanja trenutnog stanja volonterstva u Hrvatskoj utemeljenog na dokazima kroz provedena znanstvena istraživanja, ispitivanja javnog mnijenja i društvenih potreba u posljednje 2 godine, a koje je provodio Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s akademskom zajednicom, u ovom procesu bit će omogućeno i interaktivno sudjelovanje ključnih dionika kroz rad u manjim grupama ili world cafe metodu s ciljem prikupljanja relevantnih informacija za oblikovanje budućih mjera i aktivnosti u novom Nacionalnom programu za razvoj volonterstva.

Molimo da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 7. studenoga 2023. godine, i to putem prijavnog obrasca na ovoj poveznici.

Za više informacija kontaktirajte organizatora mailom na hcrv@hcrv.hr ili na broj mobitela: 091 468 29 42.

————

Informiramo o volonterstvu u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Provodi ih Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“, Gimnazijom Sisak, Hrvatskim Zavodom za socijalni rad- Područni ured Sisak, Općinom Majur i Općinom Lekenik.

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna Agencija lokalne demokracije Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva niti Grada Siska.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave