Volonterska mreža (2023-2025)

Nositelj: Agencija lokalne demokracije Sisak

Partneri: Grad SisakOsnovna škola Budaševo-Topolovac-GušćeGimnazija SisakHrvatski Zavod za socijalni rad- Područni ured Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik

Vrijeme provedbe: 1. svibnja 2023 – 30. travnja 2025.

Vrijednost: 10.400,00 eura za prvu godinu provedbe

Donator: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Programom „Volonterska mreža“ Agencija lokalne demokracije Sisak nastavlja dugogodišnju praksu pružanja sustavne podrške građanima, volonterima i organizatorima volontiranja. Edukacijom, umrežavanjem i razmjenom informacija pružamo pomoć organizatorima volontiranja u razvoju kvalitetnih i raznolikih volonterskih programa što doprinosi povećanju broja građana, posebno mladih i osoba u nepovoljnom položaju, koji sudjeluju u volontiranju. Poticanjem manje zastupljenih oblika volontiranja (školsko volontiranje, inkluzivno volontiranje i volontiranje u ruralnim područjima), želimo osigurati da se volontiranje proširi na različite segmente zajednice i da svi imaju jednaku priliku sudjelovati.

Doprinos volonterske podrške na školski uspjeh i socijalizaciju učenika procijenit će se kroz istraživanje o utjecaju volonterske podrške pružanja pomoći u učenju na školski uspjeh i osobni rast učenika. Svrha istraživanja je potaknuti ostale škole u SMŽ na uvođenje sličnih programa te promicanje dobre prakse i vrijednosni školskog volontiranja.

Program će pridonijeti razvoju zajednice i poticanju socijalne inkluzije među ruralnim stanovništvom Općine Lekenik i Općine Majur koje je neravnomjerno naseljeno te time dodatno socijalno isključeno.

Promotivnom kampanjom želimo osigurati da volonterski rad bude priznat i cijenjen na institucionalnoj razini te informirati građane i relevantne dionike o prednostima volontiranja i pozitivnom utjecaju na razvoj humanijeg i ravnopravnijeg društva.

__________

Za sadržaj objavljen na ovoj stranici je isključivo odgovorna Agencija lokalne demokracije Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji socijalne politike.

Pretraži stranicu
PROJEKTI U PROVEDBI
ZAVRŠENI PROJEKTI
Povezane novosti