Poziv na dostavu fotografija za izložbu volonterskih programa u 2023. godini

27. listopada 2023.

Agencija lokalne demokracije Sisak u suradnji s Gradom Siskom, postavlja osmu izložbu volonterskih programa u okviru programa Volonterski centar Sisak. 

Pozivamo organizatore volontiranja s područja Sisačko-moslavačke županije da dostave fotografije svojih volonterskih programa koje će biti izložene na izložbi.

Poziv je otvoren za organizatore s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

Otvorenje izložbe je predviđeno uoči 5. prosinca 2023. godine, kada se obilježava i Međunarodni dan volontera.

Tijekom otvaranja izložbe dodijeliti će se Volonterske nagrade Grada Siska za 2023. godinu.

Izložba će biti postavljena mjesec dana, nakon čega je planirano gostovanje izložbe u javnim prostorima na području Siska i Sisačko-moslavačke županije tijekom 2024. godine. Nakon ciklusa gostovanja izložbe, fotografije se vraćaju vlasnicima, odnosno organizatorima volontiranja.

Od svakog organizatora volontiranja odabrati će se najmanje jedna fotografija kako bi se prikazale različite mogućnosti za volontiranje na lokalnoj razini, ali i kako bi se dala vidljivost različitim načinima kako se kroz volontiranje doprinosi razvoju i poboljšanju kvalitete života u zajednici.

NAPOMENA: U mogućnosti smo predstaviti 20 fotografija te će u slučaju velikog broja prijava žiri odabir raditi na osnovu kvalitete i datuma primitka zaprimljenih fotografija.

Zainteresirani sudjelovati na izložbi trebaju dostaviti slijedeće:

  • Popunjenu prijavnicu s opisom fotografija u otvorenom .word formatu
  • Do 4 fotografije volonterskih programa u formatu .jpeg, rezolucije 300 dpi (najmanje veličina 1MB); od dostavljenih fotografija odabrati će se najmanje jedna. Potrebno je da fotografije budu velike kako bi se mogle otisnuti.
  • Fotografije trebaju predstavljati akciju, odnosno da se iz njih jasno vidi što volonteri rade te da se volonterski program provodio u 2023. godini.

Napomena: detalje oko odabira prihvatljivih fotografija pronađite u dokumentu Uputa za dostavu fotografija.

Fotografije i prijavnicu potrebno je dostaviti najkasnije do 13. studenog 2023. godine do 12:00 sati na e-mailaldsisak@gmail.com

Fotografije izložene u 2022. godini možete pogledati u galeriji članka o prošlogodišnjoj izložbi koji se nalazi na poveznici OVDJE.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju!

————

Izložba je dio aktivnosti projekata:

Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Provodi ih  Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“, Gimnazijom Sisak, Hrvatskim Zavodom za socijalni rad- Područni ured Sisak, Općinom Majur i Općinom Lekenik.

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna Agencija lokalne demokracije Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva niti Grada Siska.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave