Poziv na sudjelovanje na regionalnoj edukaciji “Izazovi provedbe Europskog stupa socijalnih prava u Sisačko-moslavačkoj županiji”

7. lipnja 2023.

CERANEO – Centar za razvoj neprofitnih organizacija i Agencija lokalne demokracije Sisak pozivaju sve zainteresirane organizacije civilnog društva, ustanove i institucije s područja Sisačko-moslavačke županije da se prijave na regionalnu edukaciju “Izazovi provedbe Europskog stupa socijalnih prava u Sisačko-moslavačkoj županiji” koja će se održati 15. lipnja u Hotelu Panonija od 10 do 14 sati.

Europski stup socijalnih prava (ESSP) skup je od 20 načela kojima se ostvaruje socijalna i uključiva Europska unija. Cilj edukacije je aktualizirati provedbu Europskog stupa socijalnih prava na području Sisačko-moslavačke županije te potaknuti raspravu o ovoj vrlo bitnoj temi.

Kroz regionalnu edukaciju sudionicima će se približiti postupak praćenja zadanih pokazatelja na nacionalnoj razini kroz predstavljanje Profila hrvatske socijalne države te vrijednost koja može proizići iz primjene ESSP-a za građane i građanke Sisačko-moslavačke županije. U sklopu edukacije, organizirat će se radionica “Poticaj raspravi i uvid u lokalne kapacitete provedbe ESSP-a: iskustva dionika” kroz koje će sudionici raspraviti o izazovima provedbe ESSP-a na svom području.

Regionalna edukacija prijavljena je za bodovanje pri Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika, a njezin program je sljedeći:

10:00 – 10:15  Dolazak i prijava sudionika

10:15 – 10:25  Uvodna riječ: Predstavljanje projekta

Ivona Tomurad, mag. soc. pol.

10:25 – 11:00  Predstavljanje dosadašnjih ishoda projekta: Profil hrvatske socijalne države i  

revidirani socijalni semafor

Izv. prof. dr. sc. Jelena Matančević

11:00 – 11:20  Pristup praćenju provedbe ESSP-a na području Sisačko- moslavačke županije

prof. dr. sc. Gojko Bežovan

11:20 – 11:35  Pauza za kavu

11:35 – 12:20  Radionica „Poticaj raspravi i uvid u lokalne kapacitete provedbe ESSP-a:

iskustva dionika“.

Voditeljice radionice: Mirna Makovac (ALD Sisak), Ivona Tomurad (CERANEO), Dorotea Valečić (CERANEO)

12:20 – 12:35  Predstavljanje ishoda radionice

Mirna Makovac (ALD Sisak), Ivona Tomurad (CERANEO), Dorotea Valečić (CERANEO)

12:35 – 13:00  Rasprava i zaključak o lokalnim kapacitetima provedbe ESSP-a

prof. dr. sc. Gojko Bežovan

13:00 – 14:00  Osvježenje

 

Ljubazno molimo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje putem Google obrasca, najkasnije do 13. lipnja 2023.  godine. Za sva pitanja obratite se na edukacija@lda-sisak.hr

Projekt Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj podržan je s 89.258,86 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Cilj projekta je osnažiti zagovaračke kapacitete organizacija civilnog društva i drugih dionika za praćenje i implementaciju Europskog stupa socijalnih prava na nacionalnoj i lokalnim razinama, a organizacije civilnog društva u Hrvatskoj imaju važnu ulogu u promicanju i zaštiti demokracije i ljudskih prava.

—-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu isključiva je odgovornost ALD Sisak i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja fonda.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave