Predstava “Bonton” oduševila je klince i klinceze Lekenika

5. svibnja 2022.

O bontonu je 04. svibnja 2022. klince i klinceze Lekenika poučavao izumitelj Bonko Tončić i njegov „alter ego“ maleni lutak Macmalić.

Predstava “Bonton ili Kako pristojno provesti dan” oduševila je klince i klinceze Lekenika. Kristijan Ugrina svojom predstavom se na veseo i djeci pristupačan način bavi pravilima lijepog ponašanja ali i opasnostima koja vrebaju sa raznih strana suvremene današnjice.

Jedini glumac u predstavi – Kristijan Ugrina igra i lutka Macmalića koji upozorava Bonka kad god nešto krivo napravi, ali i ostale likove (pipa, češalj, četkica za zube, žlica, vilica, nož, psić…).

Autor predstave i glumac, Kristijan Ugrina rekao nam je zašto je ova predstava važna danas:

Specifičnost i posebna kvaliteta predstave leži prioritetno u njezinoj društvenoj korisnosti i doprinosu odgoju djece, te u načinu kako je tekst napisan odnosno na koji će se predstava izvodi:

  • poučno,
  • interesantno,
  • duhovito.

Predstava, osim što se bavi općim pravilima lijepog ponašanja važnim za tu dob djece, kao što su:

  • higijena, ishrana i ponašanje za stolom itd

bavi se i društveno osviještenim temama s kojima dijete te dobi treba biti upoznato u smislu poštivanja društva i prirode čiji je dio:

  • zaštita okoliša, ophođenje i pomoć osobama s posebnim potrebama, nasilje među djecom…

te podiže svijest djeteta o:

  • važnosti komunikacija danas, te zaštiti samoga sebe u modernim vidovima komunikacija (npr. mobilni telefon, internet – za školsku dob).

——–

Predstava je dio aktivnosti projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča.

Program sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI