Pučka poezija daleko se čuje

30. lipnja 2022.

U nedjelju, 26. lipnja 2022. s početkom u 17:00 sati održala se Večer poezije u Letovaniću. Događanje se organiziralo u sklopu projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča čiji je cilj poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Općine Lekenik i podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Velika posjećenost ukazala je na važnost očuvanja kulturne baštine. Članovi HKUD Poculica iz Letovanića pravi su pokazatelj koliko je bitna sinergija mladih i starih. Zajedničkim angažmanom posjetitelje su razveselili i podsjetili na možda već zaboravljene pjesme koje su im bake nekada čitale i pjevale. Onim najmlađim članovima društva pučka poezija možda je i potpuno nepoznata, stoga je od velike važnosti zadržati ju prisutnom kako ne bi postala potpuno zaboravljena. Večer poezije uspješno je provedena projektna aktivnost za koju se nadamo da će postati tradicija.

Nakon manifestacije održana je i radionica tradicijske baštine za članove kulturno-umjetničkih društava. Volonter Ivan Svetopetrić je voditelj radionica kroz koje će se prikupiti stari, dijalektalni izrazi i riječi lekeničkog kraja koje će se tiskati u riječnik kako bi se sačuvale za buduće generacije.

———-

Program sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik i ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI