Radionica “Biti volonter” u NKČ Vlado Gotovac Sisak

31. svibnja 2023.

Dani otvorenih vrata udruga ponovno su pred vratima, spremni pružiti građanima jedinstvenu priliku za upoznavanje s radom udruga diljem Hrvatske. Od 1. do 3. lipnja 2023. godine, ova manifestacija, koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, okupit će brojne udruge i ponuditi raznovrstan program s ciljem informiranja i educiranja javnosti o važnosti i doprinosu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Tom prigodom, Agencija lokalne demokracije Sisak održat će radionicu “Biti volonter” namijenjenu djeci osnovnoškolske dobi. Radionica će se održati 1. lipnja u prostorima Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac- Odjel Caprag s početkom u 8:15 sati te će djeci pružiti uvid u rad Volonterskog centra Sisak, kao i mogućnosti volontiranja koje postoje u njihovoj zajednici.

Cilj radionice je informirati djecu o tome što je volontiranje, kako mogu pridonijeti svojoj zajednici te kako se mogu uključiti u volonterske aktivnosti. Tijekom radionice, djeci će biti predstavljen Zakon o volonterstvu, koji će im pomoći da razumiju prava i obveze volontera i organizatora volontiranja.

Naravno, radionica neće biti samo informativna, već će biti oblikovana na način koji će djeci biti zanimljiv i interaktivan. Na kraju radionice, sudionici će imati priliku sudjelovati u zabavnom Kahoot kvizu o volontiranju, gdje će moći pokazati naučeno znanje i osvojiti nagrade.

Ovogodišnji Dani otvorenih vrata udruga pružaju izvanrednu priliku da se razvije svijest o radu udruga te potakne građanstvo na aktivno uključenje u rad organizacijama civilnog društva. Pozivamo sve građane da posjete događanja u lokalnim zajednicama, iskoriste priliku za informiranje, edukaciju i inspiriraju se kako bi zajedno gradili bolju i uključivu zajednicu.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju u NKČ Vlado Gotovac Sisak- Ogranak Caprag!

——————-
„Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Kak se negda slavil Vuzem

18. veljače 2023. završena je posljednja u nizu radionica Pripovijedanja za osobe 3. životne dobi u Lekeniku na kojoj su sudjelovali predsjednik i članovi Matice umirovljenika Općine Lekenik. Set trodnevnih radionica, osim u Lekeniku, održan je u Poljani Lekeničkoj sa...