“Rastemo zajedno” u Osnovnoj školi Zorke Sever

10. listopada 2022.

Tradicionalna godišnja izložba fotografija „Rastemo zajedno“ predstavlja različite volonterske programe koje su provodile udruge i ustanove.

Izložba fotografija iz 2021. godine, otvorena je u prosincu prošle godine povodom Međunarodnog dana volontera, a nakon toga putuje po različitim javnim prostorima jer ju želimo dovesti bliže što većem broju građana.

Tijekom cijelog kolovoza 2022. godine, izložba je bila postavljena u sisačkoj Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac- Ogranak Caprag. Nakon toga, izložba je u rujnu postavljena u Centru za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica. Povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja, u periodu od 29. rujna do 10. listopada, izložba je otvorena u JU Parka prirode Lonjsko polje, Posjetiteljski centar Krapje.  

U periodu od 13. do 27. listopada izložbu možete pogledati u Osnovnoj školi Zorke Sever, Popovača (adresa: Kolodvorska ulica 36) u radno vrijeme škole:

PONEDJELJAK- PETAK, 9:00 – 18:00 SATI

Jedna od izloženih fotografija nastala je tijekom volonterske akcije u organizaciji OŠ Zorke Sever.

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja. Postavljena je šestu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Fotografije iz 2021. godine odraz su katastrofe koja je zadesila Županiju te su većim dijelom zastupljene fotografije volontiranja u kriznim situacijama, ali nude i nadu jer prikazuju aktivno uključivanje mladih kao i aktivnosti volontiranja na manifestacijama kojima se šalje poruka zajedništva i vjere u budućnost.

Izložene fotografije osamnaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

__________

Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak

Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne održavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave