Strateško planiranje za učinkoviti odgovor podrške zajednice u vremenu produžene krize

28. studenoga 2022.

Konstelacije zajednice je pilot projekt “liječenja” zajednice kroz koji su se testirali i razvijali novi pristupi u aktiviranju zajednice psihoterapeutskim i umjetničko-kreativnim sredstvima tijekom kriznih situacija.

Tijekom 2022. godine, Udruga Bacači sjenki zajedno s partnerima  Agencijom lokalne demokracije Sisak i Udrugom za promicanje zdravog života i poboljšane kvalitete življenja LUČ te suradnicima Kino klub Sisak, Udruga Pomoć starijim osobama iz Petrinje i Udruga KAS, proveli su dugoročno sudioničko planiranje koje je rezultiralo strateškim planovima koji odgovaraju na potrebe razvoja uključenih organizacija i razvoja zajedničkih novih pristupa u razvoju usluga u zajednici.

Proces je podržan od strane vanjske suradnice, Emine Bužinkić koja je usmjeravala organizacije u razvoju strateških planova sukladno novim društvenim izazovima.

Cjelogodišnja suradnja u odgovaranju na potrebe zajednice u krizi, zaokružena je 25. studenog 2022. godine na završnoj radionici strateškog planiranja na kojoj su predstavljeni strateški planovi te izrađena lista zajedničkih suradnji u narednom razdoblju. Najviše se ističe potreba nastavka podrške starijim osobama koji su višestruko diskriminirani, rada s mladima te razvoja prostora zajedničke suradnje u vidu Društveno-kulturnog centra Sisak.

———

Projekt provodi Udruga Bacači sjenki u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak i Udrugom za promicanje zdravog života i poboljšanje kvalitete življenja Luč, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 488.565,53 kn, a Europska unija sufinancira 415.280,70 kn.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Predstavljamo vam digitalni priručnik U(Z)DRUGE

Koje su obveze udruge nakon osnivanja i registracije? Kako se snaći u svim evidencijama i izvještajima? Pitanja su to koja često čujemo od mladih udruga. Odgovor na ta, ali i mnoga druga pitanja vezana uz poslovanje organizacija civilnoga društva donosi Digitalni...