U Hrvatskoj Kostajnici otvorena izložba fotografija „Rastemo zajedno“

6. rujna 2022.

Tradicionalna godišnja izložba fotografija „Rastemo zajedno“ predstavlja različite volonterske programe koje su provodile udruge i ustanove.

Izložba fotografija iz 2021. godine, otvorena je u prosincu prošle godine povodom Međunarodnog dana volontera, a nakon toga putuje po različitim javnim prostorima jer ju želimo dovesti bliže što većem broju građana.

U periodu od 7. do 19. rujna izložbu možete pogledati u Centru za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica (adresa: Ul. Josipa Marića 2) u radno vrijeme Centra:

PONEDJELJAK, SRIJEDA I ČETVRTAK, 8:00 – 11:30 SATI

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja. Postavljena je šestu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Fotografije iz 2021. godine odraz su katastrofe koja je zadesila Županiju te su većim dijelom zastupljene fotografije volontiranja u kriznim situacijama, ali nude i nadu jer prikazuju aktivno uključivanje mladih kao i aktivnosti volontiranja na manifestacijama kojima se šalje poruka zajedništva i vjere u budućnost.

Izložene fotografije osamnaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

Centar za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica je partner na projektu “Volonterska mreža” u okviru kojeg se postavlja Izložba.

__________

Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak

Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne održavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave