U Sisku održan 13. Sajam udruga i ustanova

25. svibnja 2022.

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska organizirale su 13. po redu Sajam udruga i ustanova koji se održao 21. svibnja 2022. godine na sisačkoj šetnici S. Streigla od 10:00-13:00 sati.

Svoje aktivnosti i programe predstavilo je 20 udruga i ustanova iz Siska i okolice koje djeluju u raznolikim područjima društvenog života: socijalna skrb, rad s mladima, obrazovanje, ljudska prava, sport, osobe s invaliditetom, starije osobe, aktivno građanstvo i volontiranje.

Sajam pruža mogućnost umrežavanja i razvoja novih inovativnih aktivnosti, omogućujući građankama i građanima aktivno uključivanje u život zajednice.

Posjetitelji Sajma imali su prilike informirati se i upoznati s radom udruga i ustanova, ali i naučiti pucati pak, igrati šah, voziti kajak, kako početi roniti, kako postati udomitelj, crtati s djecom, pružati prvu pomoć, kako se mjeri tlak i razina šećera u krvi, gdje tražiti besplatnu pravnu pomoć, prava starijih osoba, održati vitalnost u zreloj (i malo manje zreloj) dobi, kako početi planinariti, kako očuvati mentalno zdravlje i gdje potražiti pomoć, što rade učeničke zadruge i školski volonterski klubovi, što sve rade udruge koje štite najranjivije skupine naše zajednice, kako pokrenuti građanske inicijative, što je održivi razvoj te gdje i kako volontirati.

Sajam promovira nacionalnu manifestaciju „Hrvatska volontira“, a sufinanciraju ga Grad Sisak i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz projekte Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak

Ovim putem zahvaljujemo se Gradu Sisku, Turističkoj zajednici grada Siska, Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“, Komunalcu Sisak, Gradskoj tržnici Sisak te našim volonterima na suradnji i podršci u organiziranju Sajma.

U galeriji pogledajte djelić atmosfere sa Sajma.

———-

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave