U Sisku održan prvi radni sastanak u okviru projekta “Budućnost: za nas i za vas!”

16. srpnja 2019.

U Sisku je 12. srpnja 2019. godine održan prvi sastanak tima Sisačko – moslavačke županije u okviru projekta „Budućnost – Za nas i za vas!“ čiji nositelj je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a čija svrha je  osnaživanje partnerstva organizacija civilnog društva i osnovnih škola s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije u kojima će se provoditi program izobrazbe o održivom razvoju. Uz osnaživanje partnerstva civilnih organizacija društva, jedan od ciljeva je i jačanje kompetencije djece u području održivog razvoja te unaprjeđenje aktivnog sudjelovanja djece i roditelja u održivom razvoju lokalne zajednice.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija iz Agencije lokalne demokracije Sisak, OŠ „Ivana Kukuljevića“ Sisak te Hrvatskog Crvenog križa – Gradsko društvo Crvenog križa Sisak. Tijekom radnog sastanka članovi tima planirali su koncept izrade programa izobrazbe o održivom razvoju za učenike i roditelje čime će steći kompetencije i vještine za aktivno sudjelovanje u zajednici u području održivog razvoja. U projekt će biti uključeni učenici 3. i 4. razreda osnovnih škola te njihovi roditelji/skrbnici koji će kroz tri modula programa izobrazbe usvojiti teorijska znanja o 17 globalnih tema održivog razvoja te ih praktično primijeniti sudjelujući u volonterskim akcijama.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave