Udahni život staroj stvari!

14. svibnja 2020.

Proveli smo još jednu volontersku akciju u sklopu obiteljskog volontiranja i projekta “Budućnost: za nas i za vas!” i to kroz ciljeve održivog razvoja “Održiva potrošnja i proizvodnja” te “Industrija inovacije i infrastruktura”. Svrha volonterske akcije pod nazivom “Udahni život staroj stvari” bila je “oživjeti” stare predmete i udahnuti im novo ruho.

Naši vrijedni učenici volonteri zajedno sa svojim roditeljima kod kuće su pronašli stare stvari ili odjevne predmete za koje su smatrali kako im više ne mogu koristiti te ih reciklirali kako bi ih mogli ponovo upotrijebiti. Iz mašte i kreativnosti nastale su nove ukrašene teglice za cvijeće, nova torba reciklirana iz stare majice, obojani i ukrašeni stari stolci i ormarići, ukrasni jastučić izrađen od stare platnene torbe te kutijica za školski pribor nastala od stare tegle. Neki od učenika svoje su radove poklonili majkama za Majčin dan te ih u skladu obilježavanja toga dana i ukrasili. Prije same volonterske akcije provedene su radionice gdje su učenici kod kuće odrađivali svoje zadatke, a svrha je bila upoznati ih s pojmom održive potrošnje i proizvodnje te osvijestiti važnost recikliranja kao i potaknuti ih na raspravu s roditeljima o industriji  i inovacijama u njihovu gradu.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI