Video: 18. Sajam udruga i ustanova

26. lipnja 2024.
Video sa 18. Sajma udruga i ustanova u Sisku je napokon vani! 

Slogan ovogodišnjeg sajma bio je „Živi jednakost, slavi raznolikost!“ što je u skladu s temom kampanje Hrvatska volontira 2024. Kampanja naglašava volontiranje za vrijednosti, a Sajam je pokazao taj duh okupivši brojne društvene i sportske udruge i ustanove

Sudjelovalo je ukupno 36 udruga i ustanova s područja Sisačko-moslavačke županije koje su predstavile svoje aktivnosti i bogati program. Posjetitelji su dobili priliku upoznati se s ovim organizacijama i njihovim radom, te isprobati razne sportove, izmjeriti šećer u krvi i tlak, upoznati se s europskom mobilnosti, mogućnostima volontiranja, ukrasiti magnete, isprobati vatrogasne vježbe, informirati se o besplatnoj pravnoj pomoći i još puno toga.

Za najmlađe je organizirana dječja kazališna predstava „Ljepota naše različitosti“ u izvedbi Medley teatra koja je poučavala o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Udruga Avadhuta također je dan učinila posebnim podijelivši preko 300 obroka azijske hrane pripremljene prema receptima iz migrantskih država.

Sajam je poslužio i kao platforma za promicanje inicijative za proglašenje Dana raznolikosti grada Siska. Predstavljen od strane Agencije lokalne demokracije Sisak i udruga uključenih u inicijativu, ovaj prijedlog ima za cilj u budućnosti dodatno podržati vrijednosti jednakosti i različitosti u gradu.

U organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak i Zajednice sportskih udruga grada Siska, Sajam je održan u suradnji s Gradom Siskom, Turističkom zajednicom Grada Siska i Domom kulture Kristalna kocka Vedrine.

Atmosferu sa Sajma pogledajte u videu.

__________________

Sajam se održava u sklopu projekata:

Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, Općinom Majur, Općinom Lekenik, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak i Hrvatskim Zavodom za socijalni rad, Područni ured Sisak, a koje sufinancira Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak,

Živi jednakost, slavi raznolikost! kojeg provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s udrugom CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, a koji je financiran kroz  Program Impact4Values u okviru Programa Unije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“ Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA), CNVOS, Zaklade Slagalica i Zaklade Solidarna.

Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Siska.

Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave