Volonterske aktivnosti projekta Godine nisu važne

10. listopada 2022.

U sklopu projekta “Godine nisu važne”, Udruga KAS Sisak (nositelj projekta) uz Agenciju lokalne demokracije Sisak, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Udrugu invalida rada grada Siska i Grad Sisak, organizirala je niz radionica i predavanja u području aktivnog starenja s ciljem povećanja kvalitete života umirovljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tako je doktorica Romina Kalesić Čulina održala predavanja o zdravlju i prevenciji bolesti osoba starije životne dobi. Za sprječavanje usamljenosti umirovljenika zaslužan je Boris Lemaić, poznati sisački florist koji provodi cvjećarske radionice i radionice uređenja vrta. Kako bi umirovljenici ostali vitalni i pokretni, kineziolog Marko Jurčević provodi tjedne radionice tjelovježbe i nordijskog hodanja. U pripremi i provedbi radionica korisnicima pomažu volonteri. Ukupno 20 volontera s 256 volonterskih sati uključeno je u provedbu projektnih aktivnosti koje se nastavljaju i tijekom jeseni.

Tijekom ljeta organizirana su dva izleta na kojima su korisnici projekta posjetili Arboretum Opeku u Vinici, Čakovec, Đurđevačke pijeske i Suhopolje. U tijeku je organizacija još jedan izleta u ljepote Gorskog kotara. Uz umirovljenike na izletu su bili i volonteri koji su im pomagali u korištenju novih tehnologija. Ovaj izlet namijenjen umirovljenicima se pokazao kao pun pogodak te su mnogi priznali da su po prvi puta posjetili ovaj dio Hrvatske.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Lječilištu Topusko održat će se stručni skup na temu aktivnog života osoba treće životne dobi u Sisačko-moslavačkoj županiji. Okrugli stol „Aktivni u mirovini“ održat će se 6. listopada i okupit će stručnjake iz područja aktivnog starenja, zdravstva, socijalne skrbi, demografije i socijalnog uključivanja koji će govoriti o izazovima i preporukama za aktivno starenje.

___________

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za sadržaj u ovome tekstu odgovorna je isključivo ALD Sisak.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave