Održana je završna konferencija projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča

15. rujna 2023.

U Društvenom domu Lekenik održana je završna konferencija dvogodišnjeg projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija. Projekt je omogućio kupnju i opremanje bibliobusa zahvaljujući kojem je osigurana dostupnost knjiga za svih 18 naselja, odnosno više od 73 % stanovnika u sastavu općine Lekenik.

Usmjeren poticanju čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika, kao i podizanju javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju, projekt je uključio ciljane skupine kao što su djeca i mladi, stariji od 54 te nezaposleni. Provedba projekta omogućila je korisnicima sudjelovanje na više od 180 besplatnih radionica razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju, educirajući ih kroz radionice informacijske pismenosti, a one starije potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje.

Uspješan završetak projekta proslavljen je operetom Vesela Udovica koju je izvela Opera B.B., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj s Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko u glavnim ulogama.

Videopriču o konferenciji možete pogledati ovdje:

——–

Aktivnost se provodi u sklopu projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča” čiji je nositelj Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik te ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Noć bibliobusa u Lekeniku

Tim projekta PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA s veseljem Vas poziva da nam se pridružite na obilježavanja Noći bibliobusa i književno-glazbene večeri koja će se održati: Društveni dom Lekenik Ponedjeljak, 6. ožujka u 18:00 sati  Očekuje Vas dobra zabava uz Zlatana...

Kak se negda slavil Vuzem

18. veljače 2023. završena je posljednja u nizu radionica Pripovijedanja za osobe 3. životne dobi u Lekeniku na kojoj su sudjelovali predsjednik i članovi Matice umirovljenika Općine Lekenik. Set trodnevnih radionica, osim u Lekeniku, održan je u Poljani Lekeničkoj sa...